Wie geen rommel heeft, hoeft niet veel op te ruimen.

Het klinkt misschien raar, maar het is wel een waarheid als een koe. Lang voordat het trendy werd hebben wij besloten om ons kleine steentje bij te dragen aan de toekomst van onze wereld.

Door bijna uitsluitend schoenen in te kopen die in Europa worden gemaakt, dragen wij bij aan de werkgelegenheid in Europa en aan de vermindering van uitstoot van CO2. Immers de schoenen worden lokaal geproduceerd en gemaakt van Europees leer. Dat scheelt veel transport en de EU regels ten aanzien van milieu en arbeidsomstandigheden zijn hier strenger dan in de rest van de wereld.

Bovendien wordt er door de veelal Italiaanse, Franse, Engelse en Spaanse fabrieken geproduceerd wat de markt vraagt, in de aantallen die ook nodig zijn in de markt. Daardoor ontstaan er geen gigantische overschotten, die uiteindelijk moeten worden gedumpt of vernietigd.

Zo kunnen onze kinderen en kleinkinderen ook nog Kerst vieren in een leefbare wereld. Dit beleid was echter niet mogelijk geweest als u ons daar als vaste klant niet bij zou helpen, want deze keuze betekent wel een faire maar tegelijkertijd soms hogere prijs, zonder doorlopende acties en kortingen. Onze prijzen zijn transparant, u weet dat u geen Black Friday, Midseason acties, coupons of kortingscodes misloopt.

Toch merken wij dat wij hiermee op de goede weg zijn en willen u voor deze steun bedanken. Zonder u als klant kunnen wij dit niet volhouden.

Onze uitverkoop is ook anders dan bij de meeste anderen. We kopen er niet speciaal goedkoop voor in, we gooien ook niet de prijzen omhoog om een hogere korting te kunnen bieden. En u zult ook niet met kortingscodes bestookt worden, iedereen heeft hetzelfde voordeel, zonder ons te moeten volgen of zoeken naar actiecodes.

Zwartjes Outlet

Onze visie op uitverkoop heeft tot gevolg dat we geen tweejaarlijkse momenten meer hebben van een sale in onze winkels. We voegen in de loop van het jaar modellen met korting toe aan onze online Outlet. Dit zijn laatste maten, modellen of merken die we niet meer inkopen. Is uw maat of model er niet bij, dan kunnen wij daar niet alsnog aan komen. 

Deze Outlet artikelen hebben wij in de winkelmagazijnen, achter de schermen, staan. Kijkt u bij "Voorraad per filiaal" om te zien waar ze staan, als u ze in de winkel wilt komen passen. We kunnen ze over laten komen naar de andere winkel, of u bestelt ze online.