Terug naar overzicht

Wat is het beste voor schoenonderhoud?

Met het juiste onderhoud zien uw schoenen er niet alleen fantastisch uit, ze gaan ook veel langer mee!

Schoenen poetsen, voor veel mensen een noodzakelijk kwaad, in de lijn van ramen lappen: natuurlijk zie je na afloop het verschil, maar meestal ben je te laat. En dat terwijl het voor de levensduur van uw schoenen echt uitmaakt. Leer heeft net als onze huid bescherming nodig; laten uitdrogen en uiteindelijk barsten en scheuren is doodzonde. Het is dan ook van belang om voor het onderhoud van uw schoenen producten op basis van voedende en natuurzuivere bestanddelen te gebruiken.  

Het mag geen verrassing zijn dat wij het mooiste op het gebied van schoenonderhoudsproducten bieden. Wanneer u uw schoenen met de Zwartjes van 1883 producten behandelt, verlengt dit de levensduur van uw schoenen en kunt u altijd met een gerust gevoel naar beneden kijken.




De Zwartjes van 1883 producten zijn geschikt voor alle soorten schoenen en uitstekend los van elkaar te gebruiken. Wie meer van zijn of haar schoenen verlangt, zal de juiste combinatie van de producten moeten gebruiken. Elk materiaal heeft zo zijn eigen wensen, maar u kunt ervan uitgaan dat de topklasse materialen die wij verkopen met de juiste zorg duurzaam en lang mooi blijven.

Kortom, volg de stappen in onze schoenpoets-tutorial voor de juiste werkwijze bij glad leer:


De glad leer onderhoud stappen in het kort:

  • Verwijder zand en stof met een stevige borstel
  • Vergeet hierbij de naden en de zoolrand niet
  • Breng de verzorgende lotion aan, met licht reinigende werking
  • Met de katoenen insmeerdoek de schoencrème dun aanbrengen
  • Kies crème in de kleur van de schoen zodat de kleur niet afneemt
  • Breng nu een dunne laag cirage (schoenwas) aan
  • Met een uitpoetsborstel (glansborstel in zacht paardenhaar of extra zacht geitenhaar) uitwrijven
  • Opwrijven met een uitpoetsdoek
  • Resultaat: een mooi glanzende en verzorgde schoen

Ter info:
De onderhoudsproducten van Zwartjes van 1883 zijn van topkwaliteit en op puur natuurlijke basis. Met bijvoorbeeld plantaardige carnaubawas in onze schoenwas, een natuurlijke beschermlaag van de Carnauba-palm, die de waterdruppels en het vuil van de glanzende palmbladeren doet afglijden.


Geen tijd, zin of problemen met het onderhoud? Loop gerust binnen, we hebben zelfs een eigen schoenpoets-service!

Wist u dat u in onze winkels niet alleen advies op maat kunt krijgen over de verzorging van uw schoenen, maar ook een schoenonderhoudsbrochure met handige stappenplannen? In de webshop kunt u de keuze voor deze brochure ook aanvinken. En schrijft u zich in voor onze maandelijkse mail-nieuwsbrief, via de link onderaan de pagina? Dan krijgt u toegang tot de digitale versie.