Categorieën
Uw filters
Terug

Wat is shell cordovan?

Shell Cordovan is paardenleer, afkomstig van dieren die niet specifiek hiervoor zijn gefokt. Moeilijk te verkrijgen en exclusief.

De naam Cordovan komt van de stad Córdoba in Spanje, waar het natuurlijke, plantaardige leerlooiproces zijn oorsprong vindt. De toevoeging Shell is afgeleid van de twee Engelse woorden shell layer dat vertaald naar het Nederlands toplaag betekent. 

We hebben op dit moment een aantal Cordovan modellen van Crockett and Jones met deze bijzondere leersoort in onze collectie.Het gepatineerde leer is over het algemeen donker bordeaux of zwart van kleur. Door de aanwezige vetsubstantie worden tijdens het dragen van deze schoenen met name de huidplooien op de buiging zichtbaar. 

Het is een misvatting te denken dat deze leersoort slechts onderhoud behoeft door het zo nu en dan op te wrijven met een zachte doek. Deze manier is niet afdoende om langdurig plezier van Shell Cordovan schoenen te hebben. Ook Shell Cordovan is onderhevig aan uitdroging en heeft, net zoals alle andere leersoorten, regelmatig voeding en bescherming nodig. Voor het onderhoud van deze specifieke leersoort geldt hetzelfde stappenplan als voor het onderhoud van glad leer.

Het stappenplan voor glad leer vindt u in de Zwartjes van 1883 schoenonderhoudsbrochure. U heeft de mogelijkheid om bij uw online bestelling kosteloos een exemplaar van de schoenonderhoudsbrochure te ontvangen, of vraag ernaar bij uw aankoop in één van onze winkels op het Gelderlandplein of in de Utrechtsestraat. Of schrijf u in voor onze nieuwsbrief, voor een exclusieve link naar de online versie.
  • Ruim 135 jaar topkwaliteit
  • Grootste collectie zakelijke schoenen
  • Persoonlijke service online

Om u de beste gebruikerservaring te bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u akkoord bent. Bekijk ons cookiebeleid.