Terug naar overzicht

Wat zijn chelsea boots?

De kenmerken ‘tijdloos’ en ‘comfortabel’ maken dit model tot de ultieme vrijetijdsschoen.

Al sinds de tijd van koningin Victoria worden deze ultieme vrijetijdsschoenen gedragen door zowel vrouwen als mannen. Het model was populair bij wandelaars en ruiters. Dit tijdloze schoenmodel, de chelseaboot, kan ook vandaag de dag het hele jaar door op uiteenlopende gelegenheden gedragen worden. Flexibel en veelzijdig.

De huidige naam van dit model stamt uit midden jaren vijftig van de vorige eeuw. In die tijd liepen veel kunstenaars en filmregisseurs in de Londense wijk Chelsea op deze lage boots. De media bestempelden deze groep creatievelingen al snel als de Chelsea set. De link naar de schoen was gelegd en daar kwam de naam Chelsea boots uit voort.In de jaren '60 kwam er een variant op de klassieke Chelsea boot, met een schuine Cuban hiel. Deze werd Baba boot genoemd. Maar toen The Beatles deze schoenen ontdekten en gingen dragen, werd dit model in volksmond al snel omgedoopt tot the Beatle boot.

Kenmerkend voor deze laarsjes die aansluiten om de enkel zijn de twee delen leer die elkaar op de enkel raken, daar waar de inzet van het elastiek begint. Het elastiek loopt door tot aan de bovenkant van de schoen. Daarnaast is het label bovenaan de hiel een onmisbaar detail dat ervoor zorgt dat de enkellaarsjes gemakkelijker aan te trekken zijn. En dat gemak heeft zeker bijgedragen aan hun populariteit, want je schiet ze zo aan, terwijl ze er toch netjes uitzien.Bij Zwartjes van 1883 hebben wij een uitgebreid aanbod van verschillende soorten en merken dames- en heren chelseaboots. Van zakelijke modellen, in topkwaliteit leer of su├Ęde met een leren zool, tot stoere boots met een outdoor-uitstraling.

Bekijk alle Chelsea boots in onze collectie.