Terug naar overzicht

Waar kun je nog goed schoenen passen?

Waarom we blijven aanbevelen schoenen in onze winkels te passen

We hebben een goed lopende webshop, waarin we onze uiterste best doen om goed te informeren en te helpen bij het maken van een juiste keuze. Waarom sporen we mensen dan toch aan om naar één van onze winkels te komen?
 

Schoenmaten

Een voet is natuurlijk driedimensionaal. Waar we met een schoenmaat de lengte bepalen, is dat geen exacte richtlijn. Per merk, soms zelfs per model, kan de precieze lengtemaat anders uitvallen.

Verder hebben we nog te maken met internationale schoenmaten, de Europese EU maten, de Engelse UK maten en de Amerikaanse US maten. Die lopen niet parallel, dus elke omrekening is een willekeurige keuze. In onze maattabel hieronder geven we aan welke omrekening we op de website gebruiken. Maar het beste is de maat aan te houden waar het merk zelf mee rekent.
Daarnaast gebruiken veel merken een – eigen – breedtemaat. De wijdte van de voet op het breedste punt wordt zo vastgelegd. Maar, dat breedste punt verschuift, bij een verschillende lengtemaat. Hierdoor kan het zijn dat de breedte anders uitvalt. In onze winkels kan het zijn dat de medewerker bij een te smal vallende schoen kiest voor een andere lengtemaat, die dan opeens wel goed valt.
Naast lengte en breedte zijn voeten natuurlijk niet eenvormig. Misschien heeft u een hoge of juist lage wreef. Een volle voet, of juist niet. Holle of platte voetboog. Zoveel factoren die in een simpele maatvoering online niet te vangen zijn.
 

Schoenen ‘passen’ in de webshop

We geven zoveel mogelijk informatie door. De maten van de leverancier, maar ook als we weten dat een merk ruim of krap valt. Bij de knop Maattabel onder de maten van een artikel, staat extra informatie. Lees ook de artikelomschrijving.
 
Verder proberen we op afstand te helpen bij vragen. Soms sturen mensen een voetomtrek, of bellen ze, om specifiek naar de pasvorm te vragen. Natuurlijk doen we onze uiterste best om in die gevallen de juiste maat aan te bevelen. Maar dat blijft een gok.
 
We zien ook dat mensen twee lengtematen bestellen en dan eentje terugsturen. Ook slim, het kost misschien een retourtje, maar u bespaart de rit naar de winkel. Het is alleen jammer dat ze zelfs met twee maten, de nuance missen van verschillende, vergelijkbare modellen passen. Hierbij heeft de ervaring van onze medewerkers, en onze ruime collectie, toch echt onschatbare meerwaarde.
We bevelen dus nog steeds aan om in de webshop te bestellen als u de maat en het merk al kent.
 

Schoenen passen in de winkel

De meerwaarde van goed advies en de gehele collectie aan je voeten te hebben liggen is duidelijk. Houd vooral niet vast aan de maat die u dacht te hebben en let vooral op wat de voeten vertellen.
 
Onze medewerkers adviseren ook graag bij ‘lastige’ voeten. Soms is een inlegzooltje een oplossing als u tussen maten in valt. Of is een open ‘derby’ vetersluiting veel geschikter voor uw hoge wreef dan een gesloten ‘oxford’ vetersluiting. Met een groot aanbod aan modellen, op verschillende leesten en met vaak meerdere breedtematen, komen we er over het algemeen wel uit.
 

Naar de winkel komen

 

Utrechtsestraat

Onze winkel in de Utrechtsestraat leent zich in het bijzonder voor een fijne winkeldag in Amsterdam. Komt u met de auto? Parkeer dan bij voorkeur in een garage in de buurt, of kies voor P&R en pak de Noord-Zuidlijn. Meer info via de button hieronder.
 
De Utrechtsestraat is een gezellige winkelstraat, met veel kleine ondernemers, middenin de historische binnenstad. Hier hebben we niet alleen de grootste collectie zakelijke herenschoenen van het land, maar ook een paskamer, zodat u bijvoorbeeld een trouwpak kunt aantrekken. En zoveel riemen dat een match welhaast vanzelfsprekend is. Wie schoenen zoekt voor een gelegenheid, bruiloft of eens echt goed wil kiezen en passen, is daar aan het juiste adres.

Kom naar de Utrechtsestraat
 

Gelderlandplein

Op het Gelderlandplein hebben we ook onze damescollectie, naast een indrukwekkend aanbod herenschoenen. Kijk gerust vooraf op de website voor uw maat, we kunnen ook schoenen laten overkomen tussen de winkels. Een goede voorbereiding is zeker het halve werk! 

Het Gelderlandplein is niet alleen heel goed bereikbaar met OV en de auto, u kunt er zelfs de eerste anderhalf uur gratis parkeren. 
Meer info via de button hieronder. Perfect voor een gerichte shopsessie, we zijn er omringd met kwalitatieve kledingwinkels!

Kom naar het GelderlandpleinKomt u voor een gelegenheid en heeft u de outfit al in huis? Neem die gerust mee voor een goede match. Zo kunnen we de broekriem ook op de juiste maat maken, kleuren bepalen en ziet u het complete plaatje. Ook voor een passende kous draaien we onze hand niet om.
 
Kortom, pak het ouderwetse winkelen weer eens op! Gebruik makend van de moderne mogelijkheid om vooraf online onderzoek te doen en misschien vast bij ons te informeren. Efficiënt en zeg nou zelf, zo’n persoonlijke ervaring is toch ook de moeite waard? Waar worden schoenen nog aangemeten, kunt u uit zoveel specialistische informatie putten en weet u dat uw voeten de beste match gaan vinden?