Categorieën
Uw filters
Terug

Santoni Uniqua - met recht uniek

De Santoni Uniqua is een staaltje van schoenmakerskunst dat we niet vaak zien. Een wholecut model, zonder naad op de hiel.

Santoni Uniqua - uit één stuk leerHoe bijzonder deze schoen is, dat ziet u niet op een foto. Vandaar dat we deze schoen graag even uitlichten, waarom zetten we dit model in de spotlights?

We hebben wel meer wholecut modellen in onze collectie, waarbij het bovenwerk vrijwel naadloos uit één stuk leer gemaakt wordt. Maar dit model gaat nóg een stap verder, zelfs op de hiel is geen naad aangebracht. Het leer is in zijn geheel om de leest verwerkt en vervolgens met de hand op kleur gebracht en tot hoogglans gepoetst.

Dat dit nogal wat handelingen betreft, dat kunt u lezen in het bijgevoegde boekje. Daar staat van uw paar schoenen exact hoeveel uur er door hoeveel mensen aan gewerkt is (rond de 100 uur, kunnen we vast verklappen). In het boekje ziet u daarnaast een fotoverslag van hoe de vervaardiging van uw schoenen in zijn werk ging. U vind daarnaast twee sets veters, de linten en een dunne leren veter, voor een geheel andere uitstraling. En een speciale Santoni-brand schoenlepel.

De leest is iets ronder dan u van Santoni gewend bent. De zool is met de Goodyear maakwijze bevestigd en ook van binnen ziet u de superieure afwerking, een speciale treelap en een echtheids-certificaat zijn van binnen verwerkt. Deze schoenen moet u zien en passen, al is het maar om het vakmanschap te bewonderen dat dit model zo uniek maakt.

Bekijk de Uniqua die wij op voorraad hebben: Uniqua in roodbruin.

Santoni Uniqua - handwerk

Op de site van Santoni zelf geeft het merk een uniek kijkje in het maakproces. Zij hebben alleen de blauwe Uniqua in de collectie. Maar u kunt bij ons de aanwezige Uniqua doorpassen en dan ook in een kleur naar keuze laten uitvoeren!

  • Ruim 135 jaar topkwaliteit
  • Grootste collectie zakelijke schoenen
  • Persoonlijke service online

Om u de beste gebruikerservaring te bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u akkoord bent. Bekijk ons cookiebeleid.