Terug naar overzicht

Klassieke schoenen stijlgids

Marilyn Monroe, Jackie Kennedy, Audrey Hepburn, Grace Kelly - hoe vertalen we hun tijdloze stijl naar nu?

Welke damesschoenen doorstaan moeiteloos de grillen van modetrends? We grijpen steeds meer terug op klassiekers en tijdloze stijliconen.

Er zijn steeds meer mensen die zich afkeren van de fast fashion. Of het nu is omdat ze gewoon niet achter alle trends willen aanlopen, of omdat ze graag een duurzamere kleding- en schoenenkast inrichten, of gewoon omdat ze van zichzelf een constante stijl hebben ontwikkeld. Voor wie nog zoekende is, hebben we een aantal klassieke stijlen op een rij gezet.

1. Audrey Hepburn stijl

De onberispelijke look van Audrey HepburnAls er één icoon is dat een klassieke, goed afgestemde basisstijl heeft neergezet is zij het wel. Mooi gesneden basics, neutrale kleuren, goede materialen. En het is zo aardig om te zien dat ze een heel vrouwelijke look neerzet, zonder direct voor een heel hoge hak te kiezen.

Meestal ging ze zelfs voor lage zwarte ballerina schoentjes, of een simpele pump die overal bij past. De aandacht wordt getrokken door een ‘signature piece’, een sieraad of sjaaltje. Daarmee tilt ze haar neutrale basis, altijd wel van tijdloze stijl en topkwaliteit, naar een memorabel niveau.

Heel belangrijk om deze onberispelijke stijl neer te zetten is het oog voor details. Haar, kleding, make-up en schoenen moeten er goed verzorgd uitzien. Kijk voor een perfecte Hepburn schoen in onze huiscollectie, echte stijlvolle klassiekers.







2. Grace Kelly stijl


De tijdloze keuzes van Grace KellyNet als bij Audrey Hepburn is de stijl van Grace Kelly eerder ingetogen, simpel. Ze wisselde de glamour van het prinsessenleven in Monaco af met een onberispelijke casual chic look.

Het is zeker een thema, deze solide basis van ingetogen topkwaliteit, met niet meer dan twee accentstukken. Haar favoriet was een parelsnoer, maar ook een opvallende lippenstift of rood schoentje kan net het juiste accent geven.

Kelly wist al vroeg wat haar flatteerde en ondanks dat op het hoogtepunt van haar roem alle ontwerpers voor haar klaar stonden, droeg ze haar favorieten jarenlang.

Ze bracht ook meer smart casual modellen het paleis van Monaco in, in een tijd waar dat zeker nog commotie bracht. Ze droeg rustig een enkelboot of comfortabele instapper.

Grace Kelly zou nu heel goed slagen bij Paul Green. Waar klassieke pumps, instappers en fijne enkellaarsjes haar hele range wel zouden dekken.


   


3. Marilyn Monroe stijl

De supervrouwelijke schoenenstijl van Marilyn MonroeGeen fashion icon lijst is compleet zonder Marilyn! En haar stijl is misschien een stuk minder ingetogen, maar nog altijd klassiek. Met vaak lichtgekleurde, hooggehakte schoenen. Heel vrouwelijk, sexy en speels.

Tip van Marilyn: een hoge hak in de kleur van het been verlengt het silhouet, iets wat u zeker in uw voordeel kunt gebruiken. Zowel onder een smalle capri broek, als onder een zwierige jurk, geeft dit een enorme lengte-boost aan uw benen.

Kiest u liever voor een iets lagere hak, dan is een zogenaamde kitten heel, laag maar spits toelopend, nog altijd helemaal Marilyn. Of u kunt gaan voor een slaapkamer-look, met pluizige accenten.

Is de Marilyn stijl die van u? Dan past de collectie van Peter Kaiser ongetwijfeld bij uw smaak. Maar ook de pumps van Paul Green en de fluffy pantoffels van Draper zijn een prachtige manier om een beetje Marilyn te channelen!




4. Jacky Kennedy stijl

Jacky Kennedy en haar no-nonsense schoenenstijlOndanks dat we Jacky O. vooral identificeren met gala’s en de stijlvolle monochrome outfits als presidentsvrouw, is het ook aardig om te kijken hoe ze zich in haar vrije tijd kleedde. Want als je iets als klassiek geïnspireerde dame wilt volhouden is het consistentie.

Hier met een neutrale look uit de paardensport, afgemaakt met een prachtige rijlaars. Als Amerikaanse had ze de smart casual look natuurlijk met de paplepel binnengekregen en dat blijkt maar mooi.

De laarzen van het Ierse Dubarry of Ireland echoën die klassieke countrylook. Alsof je net van het landgoed komt, waar een Ierse Setter op je wacht.






Kortom: hoe passen we zo'n klassieke schoenenstijl toe?


Samenvattend kunnen we zeggen dat al deze stijliconen heel goed wisten wat voor ze werkte en daar weken ze niet van af. Ze kozen zonder uitzondering voor topkwaliteit en ingetogen luxe. Dat maakt hun stijl zo tijdloos. Met een beetje inspiratie en de juiste basis-keuzes, investeert u al snel in een look die klassiek en toch heel eigen en modern is.

Wie inspireert u het meest? Hoe pakt u dat op in uw keuzes voor mode en schoenen?