Terug naar overzicht

Crockett and Jones Main of Hand Grade

Zoek de verschillen! We hebben ze beiden, wat is het onderscheid?

Pembroke Crockett and JonesCrockett and Jones Main Collection

De Main Collection van Crockett & Jones is een walhalla voor liefhebbers van schoenen in de Britse stijl en traditie.

Veelal zakelijke modellen, de echte klassiekers, prachtige oxford veterschoenen en brogues waar je een leven lang van kunt genieten. Maar ook stoere casual modellen, boots met rubber profielzolen waar je een Engels weiland zonder problemen mee doorkomt.

De kwaliteit van het leer is bovengemiddeld. Met een handgemaakte Goodyear zool-constructie, traditioneel en van bewezen duurzaamheid. Elk paar vereist meer dan 200 handelingen en tot wel 8 weken om de fabriek in het Britse Northampton te verlaten.

Met een model uit de Main Collectie staat u op tijdloze kwaliteit, een schoen voor de lange termijn en een luxe, stijlvolle uitstraling.

Bekijk onze Crockett and Jones collectie

Crockett and Jones Hand Grade Collection

Wat kun je dan nog aan het bovenstaande toevoegen? Wat plaatst de Hand Grade modellen in het topsegment van de Engelse ready-to-wear schoenen? 

Toen Crockett and Jones 100 jaar bestond, in 1979, keken ze voor die gelegenheid terug naar wat ze 100 jaar eerder deden. En hoe de industrialisatie bepaalde maakwijzen heeft beïnvloed. Met natuurlijk tijdsbesparing en minder zwaar handwerk tot gevolg, maar ook meer eenheid. Voor deze collectie hebben ze bewust wat stappen terug in de tijd gedaan, om het oude ambacht weer terug te roepen.



Deze modellen worden bijvoorbeeld gemaakt op asymmetrische leesten, meer gevormd naar de natuurlijke contouren van de voet. Dit voelt u bij het passen gelijk en ziet u als u naar de onderzijde van de schoen kijkt. De leren zolen zijn langzaam gelooid, met natuurlijke bast, voor meer comfort en flexibiliteit. Ze zien eruit als maatwerk zolen, vloeiend aansluitend op de asymmetrische leest.

Niet alleen worden voor deze modellen de allermooiste stukken leer gekozen, maar ze worden ook met de hand gepoetst tot een rijke kleurdiepte, die steeds mooier wordt bij het dragen en goed onderhoud. Dit leer krijgt dan het predicaat ‘Antique Calf’, naar de vele lagen finish die bijdragen aan het prachtige eindresultaat.

Tenslotte is het de superieure afwerking, die deze schoenen maakt tot het beste op de markt. De zoolsteek van een Hand Grade schoen is bijvoorbeeld verborgen onder een leren flap, u ziet een gladde zool, maar deze is net zo goed met de Goodyear methode genaaid. Dit is puur esthetisch, maar voor de kenner en liefhebber een mooi detail. En bij het aantrekken voelt u hoe de voering de gehele voet omsluit, voor nog meer comfort en een gevoel van luxe tot in de tenen.



Bij de voering speelt er nog een saillant detail. De leerselectie voor de Main Grade collectie is bijzonder selectief, het mooie overleer dat ze daarvoor gebruiken kent hierdoor veel reststukken bij het snijden. En dat leer van de hoogste kwaliteit, normaal gebruikt voor de buitenkant van schoenen, vormt nu de voering van de Hand Grade collectie.

Heeft u het kleine hoekje gezien dat uit de Hand Grade hak is gesneden? Dat is niet alleen decoratief, maar voorkomt dat de hak aan uw broek blijft hangen. Ook wel bekend als Gentleman’s Cut, een kenmerk van de betere schoenen waar heren elkaar aan herkennen. Dat soort details, dat maakt deze schoenen tot exclusieve en zeldzame producten, die u niet vaak meer tegenkomt in deze tijd van snelle mode en wegwerpartikelen.



De Hand Grade collectie vereist door al deze details nóg twee weken langer in de fabriek, 10 weken totaal, tot ze uiteindelijk het Hand Grade logo verdienen.

Bekijk onze Handgrade collectie van Crockett & Jones

Wat moet u kiezen?

Zoals u heeft kunnen lezen kunt u bij Crockett and Jones het niet verkeerd doen, de Main collectie bouwt voort op Engelse tradities en levert prachtige, topkwaliteit schoenen. Het zal dan ook in eerste instantie het model zijn waar u voor gaat, los van de collectie en natuurlijk hangt de keuze af van uw budget. U zult nu in elk geval beter geïnformeerd een keuze kunnen maken, begrijpt het prijsverschil en herkent de details in afwerking.

Mocht u voor een Hand Grade model gaan, dan weet u nu dat u een uniek stukje kwaliteit en ambacht aan de voeten draagt. Bijna niet meer van deze tijd, of misschien juist weer wel!

Made to order

Kunt u een model dat wij van Crockett and Jones voeren nergens anders vinden? Zelfs niet op hun site? Dat kan kloppen.

We hebben een indrukwekkend aantal modellen dat we speciaal voor ons laten maken. In tegenstelling tot de meeste voorraadartikelen bij Crockett and Jones kunnen we die niet zo makkelijk nabestellen. Maar u heeft dan wel een redelijk uniek paar schoenen, waar u niet snel een tweede van tegen zult komen!

Bekijk onze Made to Order collectie van Crockett & Jones