Categorieën
Uw filters
Terug

Magnanni Selección en Zwartjes van 1883

De kwaliteit van Magnanni op een nóg hoger level leggen en geschikter voor Nederland maken? Doen we!

Hoewel wij al zeer tevreden zijn met de kwaliteit van de Magnanni schoenen hebben wij enkele seizoenen geleden samen met de 'Magnanni' familie Blanco gekeken wat wij nog zouden kunnen verbeteren aan hun product. Eigenlijk een soort Handgrade klasse naast de bestaande modellen.


Blake maakwijze

De meeste Magnanni’s zijn volgens de zogenaamde Bologna constructie gemaakt, waarbij het overleer (de bovenkant van de schoen) aan de voering wordt bevestigd en de voering aan de zool gestikt. Hierdoor ontstaat een zeer soepele constructie, waarbij de ruimte tussen de zool en de voering wordt opgevuld met een laagje foam. Wat nog eens voor extra draagcomfort zorgt. Super flexibel en zeer comfortabel.

Echter, voor wie altijd op Goodyear of Blake constructie heeft gelopen zijn de schoenen soms iets te soepel en zacht. Daarom is er bij de Selección constructie gekozen voor de Blake maakwijze waarbij het overleer om de leest wordt geslagen en de zool door de binnenzool heen wordt gestikt. Een stevige maakwijze met wat meer torsie stijfheid. Daarnaast wordt de Selección volledig met de hand gepoetst en loopt de lederen binnenzool door tot in de neus van de schoen voor nog meer comfort.

Magnanni Selección modellen herenschoenen

Materialen en ontwerp

Doordat we zoveel meerwaarde aan de schoen toevoegen, is het misschien onnodig om te melden dat er dan ook het allerbeste Franse kalfsleer wordt gebruikt en een iets zwaardere kwaliteit loopzool. De leesten zijn anatomisch gevormd en al met al geven deze Selección schoenen een optimaal draagcomfort en zijn deze uitstekend geschikt voor het Hollandse gebruik. 

Elk paar uit deze exclusieve Selección lijn wordt tijdens de ambachtelijke constructie persoonlijk gecontroleerd door Luis Blanco, zodat ze aan de hoge standaarden van de Blanco (Magnanni) familie voldoen. Meer dan in elke andere collectie komt hier het ambacht van schoenmaken tot zijn recht, tijdloze modellen met bijzondere details. Extra aandacht voor afwerking, zoals de handfinish en een extra glimmende poetsglans, of de mooiste soorten suède. 

De modellen die wij opnemen zijn speciaal samen met en voor ons ontwikkeld, een unieke samenwerking die voortkomt uit een gemeenschappelijke passie voor het schoenambacht. En hierdoor zult u ook niet snel een tweede paar tegenkomen, dit zijn geen massa-producten! 

De Magnanni Selection samengevat

Kortom, deze collectie wordt onder andere gekenmerkt door:

- Topkwaliteit leer, volledig handgepoetst
- Blake maakwijze i.p.v. Bolognese
- Doorlopende lederen binnenzool
- Prachtige kwaliteit voering
- Zwaarder uitgevoerde zool
- Meer 'noordelijke' pasvorm door andere leest 

De exclusieve modellen voor Zwartjes van 1883 hebben daarnaast een speciale doos, Zwartjes van 1883 print op de binnenzool en vaak een groene leren zool. Zo komt deze samenwerking, waar wij en Magnanni trots op zijn, subtiel naar voren. 

Bekijk de modellen van de Magnanni Selección en zie zelf wat deze lijn bijzonder maakt!
  • Al 135 jaar topkwaliteit
  • Grootste collectie zakelijke schoenen
  • Persoonlijke service online

Om u de beste gebruikerservaring te bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u akkoord bent. Bekijk ons cookiebeleid.