Categorieën
Uw filters
Terug

Wat is een Opanca of Artesano zool?

Deze opvallende manier om de zool aan het bovenwerk te bevestigen springt zeker in het oog!

Enkele Magnanni modellen met artesano zoolDe handgenaaide opanca (ook wel opanka) zool is herkenbaar aan de buitenzool die langs de zijkant omhoogkomt en daar aan het bovenwerk is vast genaaid. Een bijzondere zool-constructie die alleen met de hand door zeer ervaren schoenmakers gemaakt kan worden.

Magnanni Artesano

In verschillende modellen en uitvoeringen zien we het voortreffelijke ambachtelijk meesterschap van Magnanni. Deze bijzondere look heet bij Magnanni Artesano. Naar de ambachtsman, artesano, die vele jaren in de leer moet voordat hij deze naam mag dragen en deze schoenen kan naaien.


Bekijk ons ruime aanbod aan Magnanni Artesano modellen.


Bekijk alle opanca modellen.


Dit is een afwerking waarmee de schoen extra flair krijgt en het handwerk nog meer in het oog springt. En dat is dan ook het belangrijkste doel, een stukje vakmanschap dat de maker en de drager van de schoen onderscheidt van de massa.

Een mogelijk nadeel van deze zoolconstructie is dat niet alle schoenmakers een versleten opanca-zool kunnen repareren. Mocht u daar tegenaan lopen, komt u dan gerust even naar onze winkel, we helpen u graag verder. 


Zie hier hoe de artesano zool bij Magnanni met de hand vastgenaaid wordt:


  • Ruim 135 jaar topkwaliteit
  • Grootste collectie zakelijke schoenen
  • Persoonlijke service online

Om u de beste gebruikerservaring te bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u akkoord bent. Bekijk ons cookiebeleid.