Terug naar overzicht

Hoe draag je een slingback?

De slingback pump is back to stay! Hoe draag je hem, klassiek of casual?

De slingback is helemaal terug deze zomer. Net tussen een keurige pump en een zomerse sandaal in. Of zoals de Amerikanen dit model betitelen: “Business in front, party in the back”.

Veelzijdig
Herkenbaar dus aan de open achterzijde, met een bandje dat achter de enkel langs loopt. De slingback komt in vele varianten, van helemaal plat tot en met de hoge stiletto-hak, van casual tot super-chique.
Prinses Diana op slingback kitten heel pumps
Dit seizoen zien we vooral varianten met een halfhoge hak, zoals de kitten heel, een heel vrouwelijk hakje, dat nu ook weer super-trendy is. Niet te hoog, maar door de snelle curve naar een heel smal hakje, toch vrouwelijk.

En dat is het leuke van deze trend, die klassieke beelden oproept van Audrey Hepburn en bekende Chanel modellen uit de jaren ’60. Maar dan in een modern jasje gegoten. Want de slingbacks van nu zijn een stuk gestroomlijnder. De ronde neuzen van die tijd hebben plaats gemaakt voor een slankere lijn, die mooi afkleedt.


Klassiek
Je kunt de slingback helemaal in stijl dragen met een wijde midi-rok. Dankzij de meestal gesloten neus van dit model is dit ook voor de meeste zakelijke gelegenheden een prima zomer-outfit.

Trendy en casual
Maar wat is er leuker dan voor modern contrast te gaan. Want zo’n vrouwelijk schoentje geeft bijvoorbeeld een lichtgekleurde zomerjeans ook gelijk een fijne upgrade. En dan schud je alle oubollige associaties die dit model enkele decennia geleden met zich meedroeg helemaal van je af, want de slingback is back to stay!