Categorieën
Uw filters
Terug

Wat zijn chelsea boots?

De kenmerken ‘tijdloos’ en ‘comfortabel’ maken dit schoenmodel tot de ultieme vrijetijdsschoen.

Al sinds de tijd van koningin Victoria worden deze ultieme vrijetijdsschoenen gedragen door zowel vrouwen als mannen. Het model was populair bij wandelaars en ruiters. Dit tijdloze schoenmodel, de chelseaboot, kan ook vandaag de dag het hele jaar door gedragen worden.

De huidige naam van dit model stamt uit midden jaren vijftig van de vorige eeuw. In die tijd liepen veel kunstenaars en filmregisseurs in de Londense wijk Chelsea op dit van de standaard afwijkende schoenmodel. De media bestempelden deze groep creatievelingen al snel als de Chelsea set. De link naar de schoen was gelegd en daar kwam de naam Chelsea boots uit voort.

In het begin van de jaren zestig werd er een variant van het klassieke model toegevoegd. De rechte hak werd vervangen door de zogenaamde Cuban heel. Deze loopt in tegenstelling tot zijn voornoemde broertje niet recht naar beneden, maar schuin naar binnen. 

De Londense schoenmakers Anello & Davide, de bedenkers van deze variant op de klassieke Chelsea boot, kregen later wereldwijde bekendheid met hun Baba boot, omdat toen The Beatles de schoenen ontdekten en gingen dragen als aanvulling op hun uniforme outfit. In de volksmond werd dit model al snel omgedoopt tot the Beatle boot.

Chelsea boots LoakeKenmerkend voor deze laarsjes die aansluiten om de enkel zijn de twee delen leer die elkaar op de enkel raken, een aantal centimeters boven de zool, daar waar de inzet van het elastiek begint. Het elastiek loopt door tot aan de bovenkant van de schoen. Daarnaast is het label bovenaan de hiel een onmisbaar detail dat ervoor zorgt dat de enkellaarsjes gemakkelijker aan te trekken zijn. 

Bij Zwartjes van 1883 hebben wij een uitgebreid aanbod van verschillende soorten en merken dames- en heren chelseaboots.
  • Ruim 135 jaar topkwaliteit
  • Grootste collectie zakelijke schoenen
  • Persoonlijke service online

Om u de beste gebruikerservaring te bieden, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan we ervan uit dat u akkoord bent. Bekijk ons cookiebeleid.