Categorieën
Uw filters
Filters

Heren

Filters
Filters
Crockett & Jones
Crockett & Jones monkton iii Cordovan
1204.40.1
€ 749,95
Crockett & Jones
Crockett & Jones heswall crup Cordovan
1134.40.6
€ 769,95
Crockett & Jones
Crockett & Jones brecon Cordovan
1304.40.1
€ 799,95
Crockett & Jones
Crockett & Jones lamont Cordovan
1104.40.1
€ 749,95
Crockett & Jones
Crockett & Jones bradford Cordovan
1124.10.12
€ 769,95
De naam Cordovan komt van de stad Córdoba in Spanje, waar het natuurlijke, plantaardige leerlooiproces zijn oorsprong vindt. De toevoeging Shell is afgeleid van de twee Engelse woorden shell layer dat vertaald naar het Nederlands toplaag betekent.

We hebben op dit moment een aantal Cordovan modellen van Crockett and Jones met deze bijzondere leersoort in onze collectie.

Het gepatineerde leer is over het algemeen donker bordeaux of zwart van kleur. Door de aanwezige vetsubstantie worden tijdens het dragen van deze schoenen met name de huidplooien op de buiging zichtbaar.

Het is een misvatting te denken dat deze leersoort slechts onderhoud behoeft door het zo nu en dan op te wrijven met een zachte doek. Deze manier is niet afdoende om langdurig plezier van Shell Cordovan schoenen te hebben. Ook Shell Cordovan is onderhevig aan uitdroging en heeft, net zoals alle andere leersoorten, regelmatig voeding en bescherming nodig. Voor het onderhoud van deze specifieke leersoort geldt hetzelfde stappenplan als voor het onderhoud van glad leer.

Het stappenplan voor glad leer vindt u in de Zwartjes van 1883 schoenonderhoudsbrochure. U heeft de mogelijkheid om bij uw online bestelling kosteloos een exemplaar van de schoenonderhoudsbrochure te ontvangen, of vraag ernaar bij uw aankoop in één van onze winkels op het Gelderlandplein of in de Utrechtsestraat.
  • Al 135 jaar topkwaliteit
  • Grootste collectie zakelijke schoenen
  • Persoonlijke service online